CMS

close button ZamknijZgodnie z Ustawą z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne art. 173 (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800 wraz z późniejszymi zmianami) informujemy, że nasza strona internetowa wykorzystuje cookies. Stosowanie plików cookies pozwala dostosowywać prezentowaną treść i usługi do indywidualnych potrzeb użytkowników i utrzymywać sesję użytkownika po zalogowaniu. Pliki cookies nie zawierają żadnych treści osobowych. Korzystanie z portalu www.indexfirm.pl oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji na temat cookies można znaleźć w Polityce prywatności tutaj.
Prosimy o aktualizację oprogramowania do obsługi stron internetowych: www.mozilla.org/firefox

biomon

 

Delikatesy ekologiczne

 

 

Delikatesy ekologiczne biomon oferują pełen asortyment produktów ekologicznej produkcji rolnej. Dostępne są produkty bezglutenowe, dla wegetarian oraz wegan, które nie zawierają sztucznych konserwantów i są pozbawione chemii.

Dostępne w Delikatesach biomon, wszystkie produkty posiadają certyfikaty potwierdzające, że zostały wytworzone zgodnie ze standardami przyjętymi dla żywności ekologicznej.

 

Asortyment:

- świeże warzywa i owoce;

- nabiał oraz jaja;

- mięso, drób oraz wędliny na zamówienie

- żywność dla dzieci

- superfood

- rawfood

 

Żywność ekologiczna – określenie żywności produkowanej metodami rolnictwa ekologicznego 
z dbałością o wyeliminowanie używania nawozów sztucznych i pestycydów.

Ekologiczne metody produkcji żywności mają zapewniać ochronę zdrowia społeczeństwa
i środowiska i stanowić system zrównoważony pod względem:

ekologicznym – nie obciąża środowiska w stopniu większym niż naturalne ekosystemy;

ekonomicznym – jest w dużym stopniu niezależny od nakładów zewnętrznych;

społecznym – umożliwia zachowanie oraz rozwój wsi i rolnictwa.

Producenci i przetwórcy żywności ekologicznej mają obowiązek oznaczenia swoich produktów certyfikatami. W Polsce stosowane są certyfikaty między innymi: Agrobiotest, Bioeksperta, Biocert, Ekogwarancja PTRE, Cobico, PCBC i PNG.

W Unii Europejskiej produkcja takiej żywności jest regulowana rozporządzeniem, czyli aktem prawnym najwyższej rangi (Rozporządzenie Rady EWG nr 2092/91, z dnia 1.01.93 r., w sprawie rolnictwa ekologicznego oraz znakowania jego produktów i środków spożywczych, obowiązujące w państwach członkowskich UE). Od maja 2004 rozporządzenie to obowiązuje również w Polsce.

Potocznie określenie "żywność ekologiczna" często bywa używane zamiennie z określeniem "zdrowa żywność". Jednakże podczas gdy pierwsze z pojęć określa żywność certyfikowaną, drugie jest w zasadzie tylko nazwą stworzoną dla celów marketingowych i nie narzucającą żadnych określonych standardów.

biomon Delikatesy ekologiczne

Ul. Warszawska 160
05-092 ŁOMIANKI
tel. 507 926 287, 399 256 936

biomon Delikatesy ekologiczne

05-092 ŁOMIANKI, Ul. Warszawska 160
tel. 507 926 287, 399 256 936

biomon

 

Delikatesy ekologiczne

 

 

Delikatesy ekologiczne biomon oferują pełen asortyment produktów ekologicznej produkcji rolnej. Dostępne są produkty bezglutenowe, dla wegetarian oraz wegan, które nie zawierają sztucznych konserwantów i są pozbawione chemii.

Dostępne w Delikatesach biomon, wszystkie produkty posiadają certyfikaty potwierdzające, że zostały wytworzone zgodnie ze standardami przyjętymi dla żywności ekologicznej.

 

Asortyment:

- świeże warzywa i owoce;

- nabiał oraz jaja;

- mięso, drób oraz wędliny na zamówienie

- żywność dla dzieci

- superfood

- rawfood

 

Żywność ekologiczna – określenie żywności produkowanej metodami rolnictwa ekologicznego 
z dbałością o wyeliminowanie używania nawozów sztucznych i pestycydów.

Ekologiczne metody produkcji żywności mają zapewniać ochronę zdrowia społeczeństwa
i środowiska i stanowić system zrównoważony pod względem:

ekologicznym – nie obciąża środowiska w stopniu większym niż naturalne ekosystemy;

ekonomicznym – jest w dużym stopniu niezależny od nakładów zewnętrznych;

społecznym – umożliwia zachowanie oraz rozwój wsi i rolnictwa.

Producenci i przetwórcy żywności ekologicznej mają obowiązek oznaczenia swoich produktów certyfikatami. W Polsce stosowane są certyfikaty między innymi: Agrobiotest, Bioeksperta, Biocert, Ekogwarancja PTRE, Cobico, PCBC i PNG.

W Unii Europejskiej produkcja takiej żywności jest regulowana rozporządzeniem, czyli aktem prawnym najwyższej rangi (Rozporządzenie Rady EWG nr 2092/91, z dnia 1.01.93 r., w sprawie rolnictwa ekologicznego oraz znakowania jego produktów i środków spożywczych, obowiązujące w państwach członkowskich UE). Od maja 2004 rozporządzenie to obowiązuje również w Polsce.

Potocznie określenie "żywność ekologiczna" często bywa używane zamiennie z określeniem "zdrowa żywność". Jednakże podczas gdy pierwsze z pojęć określa żywność certyfikowaną, drugie jest w zasadzie tylko nazwą stworzoną dla celów marketingowych i nie narzucającą żadnych określonych standardów.

Aktualne wpisy firm

Najczęściej wyszukiwane Najnowsze wpisy Aktualnie wyszukiwane Przykładowe wpisy
WIĘCEJ >> WIĘCEJ >> WIĘCEJ >> WIĘCEJ >>