Restauracja „Zaścianek Polski” funkcjonuje na lokalnym, rynku kulinarnym od 2006 roku. W 2007 roku restauracja została laureatem konkursu „Microprzedsiębiorca Roku 2007”. Naszą specjalnością są dania kuchni regionalnej takie jak pierogi, pyzy, potrawy z wołowiny i jagnięciny.
Potrawy, które w szczególności polecamy oznaczone są certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza, a w nich prawdziwy staropolski żur, będzwały jak u babci, pierogi, których posiadamy 8 gatunków oraz wiele innych dań. Godne skosztowania są u nas dania z jagnięciny, którą podajemy jako jedyni na siedleckim rynku konsumpcyjnym.
W naszym menu znajdą Państwo również niepasteryzowane piwa z regionalnych browarów oraz doskonałej jakości wina.
08-110 SIEDLCE, Asłanowicza 17
tel. (25)631-02-29, fax: (25)631-02-29
Restauracja „Zaścianek Polski” funkcjonuje na lokalnym, rynku kulinarnym od 2006 roku. W 2007 roku restauracja została laureatem konkursu „Microprzedsiębiorca Roku 2007”. Naszą specjalnością są dania kuchni regionalnej takie jak pierogi, pyzy, potrawy z wołowiny i jagnięciny.
Potrawy, które w szczególności polecamy oznaczone są certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza, a w nich prawdziwy staropolski żur, będzwały jak u babci, pierogi, których posiadamy 8 gatunków oraz wiele innych dań. Godne skosztowania są u nas dania z jagnięciny, którą podajemy jako jedyni na siedleckim rynku konsumpcyjnym.
W naszym menu znajdą Państwo również niepasteryzowane piwa z regionalnych browarów oraz doskonałej jakości wina.