Piekarnia i Cukiernia Tradycja istnieje w Mikołowie od 1857 roku kiedy to Jan Biskupek - mistrz piekarski założył małą rodzinną piekarnię, która z upływem lat przekształciła się w prężnie działającą w powiecie mikołowskim firmę, następnie zarządzaną przez Wiktora Biskupka oraz później jego syna Karola.
W latach 1952 - 1991 piekarnia była przejęta przez spółdzielnię, jednakże już w latach 90 - tych powróciła do właścicieli Joachima Skiba (wnuka Karola Biskupka) i mistrza piekarskiego i cukierniczego Krzysztofa Skiba.
Znajomość branży, regularne poszerzanie asortymentu oraz stałe podnoszenie kwalifikacji zarówno przez właścicieli jak i pracowników pozwala na dostosowanie produkcji do ciągle zmieniających się upodobań najbardziej wymagających klientów. Wysoka jakość wyrobów i świadczonych przez firmę usług jest już rozpoznawalna w powiecie mikołowskim.
Tradycje rodzinne poparte wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu firmy sprawiły, że 'Piekarnia i Cukiernia Tradycja' jest jednym z nielicznych zakładów na Śląsku stosujących w praktyce tradycyjne receptury.
43-190 MIKOŁÓW, Ul. Pszczyńska 2
tel. 32 226 22 40
Piekarnia i Cukiernia Tradycja istnieje w Mikołowie od 1857 roku kiedy to Jan Biskupek - mistrz piekarski założył małą rodzinną piekarnię, która z upływem lat przekształciła się w prężnie działającą w powiecie mikołowskim firmę, następnie zarządzaną przez Wiktora Biskupka oraz później jego syna Karola.
W latach 1952 - 1991 piekarnia była przejęta przez spółdzielnię, jednakże już w latach 90 - tych powróciła do właścicieli Joachima Skiba (wnuka Karola Biskupka) i mistrza piekarskiego i cukierniczego Krzysztofa Skiba.
Znajomość branży, regularne poszerzanie asortymentu oraz stałe podnoszenie kwalifikacji zarówno przez właścicieli jak i pracowników pozwala na dostosowanie produkcji do ciągle zmieniających się upodobań najbardziej wymagających klientów. Wysoka jakość wyrobów i świadczonych przez firmę usług jest już rozpoznawalna w powiecie mikołowskim.
Tradycje rodzinne poparte wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu firmy sprawiły, że 'Piekarnia i Cukiernia Tradycja' jest jednym z nielicznych zakładów na Śląsku stosujących w praktyce tradycyjne receptury.