Zakłady Mięsne w Wiśle mają już ponad 50-letnią tradycję. Od 1989 roku funkcjonują pod szyldem "JUR-GAST".
W 2000 roku przystapiono do modernizacji zakładu oraz opracowano plan ciągów technologicznych z uwzględnieniem wymogów zgodnych z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. W 2002 roku Zakłady Mięsne wpisano na listę zakładów objętych programem dostosowawczym do wymogów Unii Europejskiej. Od września 2004 roku Zakład spełnia wymagania krajowych i unijnych przepisów sanitarno-weterynaryjnych. Wdrożone procedury zapewniają jakość i bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów w oparciu o zasady GMP/GHP i HACCAP umożliwiają sprzedaż mięsa i wędlin na rynku krajowym i Państw Unii Europejskiej.
Zakład prowadzi własny ubój tuczników. Skup trzody chlewnej oparty jest wyłącznie o sztuki pochodzenia krajowego. Zakład produkuje szeroki asortyment wędlin. Produkcja oparta jest na tradycyjnej technologii przetwórstwa mięsnego.
43-460 WISŁA, ul. Przemysłowa 2
tel. 33 855 25 59
Zakłady Mięsne w Wiśle mają już ponad 50-letnią tradycję. Od 1989 roku funkcjonują pod szyldem "JUR-GAST".
W 2000 roku przystapiono do modernizacji zakładu oraz opracowano plan ciągów technologicznych z uwzględnieniem wymogów zgodnych z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. W 2002 roku Zakłady Mięsne wpisano na listę zakładów objętych programem dostosowawczym do wymogów Unii Europejskiej. Od września 2004 roku Zakład spełnia wymagania krajowych i unijnych przepisów sanitarno-weterynaryjnych. Wdrożone procedury zapewniają jakość i bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów w oparciu o zasady GMP/GHP i HACCAP umożliwiają sprzedaż mięsa i wędlin na rynku krajowym i Państw Unii Europejskiej.
Zakład prowadzi własny ubój tuczników. Skup trzody chlewnej oparty jest wyłącznie o sztuki pochodzenia krajowego. Zakład produkuje szeroki asortyment wędlin. Produkcja oparta jest na tradycyjnej technologii przetwórstwa mięsnego.